Karyaone & FiTA Cosplayer


Assalamualaikum pembaca ku semua.

Sudah berhari-hari aku tidak update blog aku. Ini kerana aku sangat busy dengan satu event besar tahunan dari FiTA iaitu Karyaone. Karyaone ini diadakan sepanjang tahun. So pada Karyaone 21, aku turut terlibat sikit.

So, sebelum-sebelum ni aku ada join satu kelab rasmi under UiTM iaitu kelab FiTA Cosplayer. Yup! kelab ini untuk orang yang berminat bercosplay. So, aku juga turut berminat so aku join. Selepas join, adalah meeting sikit bahawa yang kelab kita kena buat show untuk Karyaone. Jadi, kitorang sudah berbulan-bulan plan macam-macam dan turut pratice.

So, lagi 2 hari nak Karyaone, kitorang perlu pergi ke Dewan Agong Tuanku Chancellor (DATC). Untuk apa kitorang pergi ke sana. Ofcos untuk rehearsel. Time rehearsel tu, teruk lah kitorang kena marah dengan Stage Manager (SM). Kitorang kena marah sebab nampak macam tak prepare. Kitorang bukan tak prepare tapi ini adalah kali pertama kitorang terlibat dengan event yang besar dan pentas yang besar. Jadi, mana kitorang nak tahu prosedur dia. Nak dijadikan cerita, maka terlantik lah seorang SM khas untuk kelab kitorang iaitu Sis Cat. So sepanjang lagi 2 hari nak Karyaone, kami dilatih dengan tegas oleh SM.

Pada 4 Desember, mulalah kitorang punya show yang pertama, iaitu flashmob. Dan itu merupakan hari pertama aku menari atas jalan dan depan khayalak ramai. Alhamdulillah, flashmob berjalan lancar. Ramai yang puas hati.

Pada 5 Desember, merupakan hari kitorang mempersembahkan semua show yang ada. Show apa yang ada? Show nya seperti nyanyian from Disney animation movie, Dance Cover, Mortal Dance dan last sekali Cosplay Fashion Show Competition. Dan itu merupakan hari aku menari atas pentas yang gila-gila besar depan 200 lebih orang. Kau rasa? Alhamdulillah juga, semua berpuasa hati. Ramai kata event kitorang best. Dan ada turut kata event kitorang yang paling best dari banyak-banyak event di Karyaone.

Hujun kata, aku akatsuki bertudung dan bertopeng.

14 ulasan:

  1. Waaw anak cosplay *_* ini event komunitas, kampus, atau tempat kerja? *Harap paham bahasanya hihi

    BalasPadam
  2. Uyooo best bestt. Ada video tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ada-ada.. klik link ni https://www.youtube.com/watch?v=_QKkd_Dnt3E

      Padam
  3. Hebat! Ada juga kenalan2 saya yg join FITA dan event2 yg FITA buat.
    Saya bukan cosplayer, tp hanya la penyokong sahaja dan suka tengok org lain bercosplay ^^

    BalasPadam
  4. bestnya ada club mcm ni. been saw many ppl wearing akatsuki outfit these days.. should i buy lee outfit instead? lolol

    BalasPadam
  5. wah seronoknyaaa rasa nak join

    BalasPadam
  6. Uishh macam kenal je mamat rambut warna biru tu, serious mmmg familiar muka dia

    BalasPadam
  7. lama betul tak singgah sni. hii

    BalasPadam
  8. wow cosplayer! ingatkan kat jepun je ade hehe

    BalasPadam
  9. dahsyat betul... tapi bertudung???

    BalasPadam

Pengikut

Ruang Sembang