PAUSE HERE

Rabu, 15 Januari 2020

Pencarian Bloglist Amirul Rahman 2020


Assalamualaikum.

Aku tengah cuti semester ni. So, aku bercadang nak satu contest bloglist. Aku baru perasan aku tak ada bloglist aku sendiri. Aku just ada bloglist favorite aku jer.

Aku tahu aku bukan blogger yang popular. So, mybe tak dapat sambutan pun. Tapi tak salah mencubakan. So, jumlah cuba.

Aku takkan pilih ikut suka hati jer siapa yang senarai dalam bloglist aku. Dan bloglist aku akan berubah setiap tahun. So korang yang kena yakinkan aku untuk kenapa aku senaraikan korang dalam bloglist aku.

So macam mana nak join? Ikut jer step dekat bawah ni tau. Tapi sebelum ikut, wajib follow aku. Tak follow, aku rotan sorang-sorang.

Langkah 1 : Nama Blog.
Langkah 2 : Link blog.
Langkah 3 : Berapa tahun/bulan berblogging.
Langkah 4 : Berapa kerap korang berblogging.
Langkah 5 : Kenapa nak tersenarai dalam bloglist aku.

Okey itu sahaja step dia, mudahkan. Sila ikut step tu dekat ruang komen tau. Pencarian bloglist Amirul Rahman 2019, akan berakhir hujung bulan satu ni. Goodluck.

Aku hanya cari enam orang sahaja.

Sekian.

17 ulasan:

  1. Assalamualaikum, Hi!

    Nama blog: aienienka. (totally huruf kecil) 😌
    link blog: https://www.aienienka.com
    Berapa tahun berblog: Sejak 2011 barangkali, tapi on off. Sejak 2015 baru hidup secara rasminya.
    Berapa kerap berblog: sehari satu entry.
    Langkah 5: why the because ? sebab blog ko cantek, and sahut panggilan ko tanda aku support member blogger, dan meraikan keseronokan kau tengah cuti sem. :)

    Ps: Tak nak kena buat entry ke?
    Bai!)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tak perlu buat entry, tak nak susahkan korang

      Padam
  2. Saya join contest ni.

    Nama Blog: Beeha Azman
    Link blog: beehaazman19.blogspot.com

    Beeha start blogging betul-betul since 2015. Tapi, around 2017-2018 tu macam tak rajin nak update entry baru sangat. Sebelum ni, banyak update sebulan sekali je atau dua minggu sekali. Hopefully, tahun ni dengan azam baru, Beeha nak at least seminggu satu entry update! Beeha nak tersenarai dalam bloglist Amirul Rahman supaya orang yang blogwalking ke blog Amirul Rahman akan notice kewujudan blog Beeha Azman. ^^ Last but not least, kita nak support member-member blogger! :D

    BalasPadam
  3. Bissmillahirahmanirrahim....
    Saya join segmen ni ye.

    NAMA BLOG : Najwa Harun
    LINK BLOG : https://najwanuroni.blogspot.com/

    Berapa tahun/bulan berblogging : Start blogging tahun 2011, tapi blog ni blog baru, blog lama kebanyakkan ramai blogger yang dah tak aktif, so sendu sikit, hehe..

    BERAPA KERAP KORANG BERBLOGGING? : Bila ada content menarik baru blogging, tapi sekarang boleh dikatakan aktif hari2 nak blogging balik :3

    KENAPA NAK TERSENARAI DALAM BLOGLIST NI : Mestilah nak tambah ramai kenalan dalam dunia blogging ni, cuba bayangkan nanti ada reunion para2 blogger seluruh Malaysia, mesti best dapat jumpa semua orang :D

    BalasPadam
  4. Salam blogger!

    Nama blog:
    Orang (sofieadie)

    Link blog:
    https://www.sofieadie.com/

    Berapa tahun/bulan berblogging:
    Baru nak masuk 7 tahun

    Berapa kerap korang berblogging?:
    Seminggu dua kali atau tiga kali

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist?:
    Luaskan kenalan antara blogger dan eratkan balik kenalan blogger-blogger lama ^_^

    ***********************************
    Semoga segmen Bloglist mirul dapat sambutan hangat dan salam cuti semester!
    adios!

    BalasPadam

  5. Nama blog : Polaris

    Link Blog : thepolarishana.blogspot.com

    Berapa tahun/bulan berblogging:
    Since 2013, lebih kurang 6 tahun lebih

    Berapa kerap korang berblogging?:
    Lebih kurang seminggu sekali. Kadang2 depends on mood or situation.

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist?:
    Sebab saya ada blog Mission 2020. So, berjaya menyenaraikan diri sebanyak mungkin dalam bloglist blogger lain adalah salah satu daripada mission tersebut.

    .............

    Sekian! ^_^

    BalasPadam
  6. Nama blog: Beauty Beauty
    Link blog: www.giftasblog.co.vu

    Berapa tahun/bulan berblogging: Sejak 2014 (sudah 6 tahun)
    Berapa kerap korang berblogging?: Sekarang sedang masa Ujian Akhir SMP, setelah ujian saya post seminggu 1-2 kali. Saya rasa saya selalu punya mood menulis, kecuali jika tidak beride...
    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist?: Karena saya ingin promosi blog saya. Sudah 1 tahun hiatus, sekarang kembali blogging, dan saya ingin dapatkan pengunjung lagi seperti dulu.

    Terima kasih^^

    BalasPadam
  7. kalo menang dpt beg roda tu keeer? hehehe

    BalasPadam
  8. Nama Blog: Rinazul

    Link blog: www.rinazul.com

    Berapa tahun/bulan berblogging: Since 2018. Now 2020 sudah.

    Berapa kerap korang berblogging: Terlalu kerap,sebab no blogging fulltime juga. jika sibuk pun, every week akan ada entry at least 2-3.

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist Amirul: Sebab since masuk blog ni, rasanya minat kita sama suka blog simple hitam putih dan rasa boleh kerjasama as a bloglist member.

    Salam kenal n follow here. :)

    BalasPadam
  9. Nama Blog : Forget-Me-Not

    Link blog : https://ariennot.blogspot.com

    Berapa tahun berblogging : Used to blogging on 2015 but the blog got deleted for some reason. Can I just call it as one year for this?

    Berapa kerap korang berblogging : Depends. Usually I published one entry per month but I actively read people's blog post ( i.e the one that I followed lah )

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist aku : Just feel like to be one. Lagipun aku tak arif sangat fungsi bloglist ni ahahah. Good luck myself.

    BalasPadam
  10. Nama Blog :Drawing The Words
    Link Blog :https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/
    Berapa tahun berblogging : Sejak tahun 2009 tapi tu guna blog lama,blog baru sejak 2011.

    Berapa kerap korang blogging : Bergantung jugak,dulu banyak masa free,selalu update.Sekarang sibuk dengan studies,dan takde internet dekat kolej,so..masa cuti2 ni je update. Kadang2 dalam masa free tu boleh buat 2 hingga entri pendek.

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist aku : Bukan senang nak dapat jadi part of people's bloglist.So why not kan?Harap dapat meningkatkan lagi pageview blog saya yang biashe2 tu...heheh

    Nanti dah umum,maklumkan ya.

    BalasPadam
  11. Nama Blog: MisakiPureBlood (tak pernah rasa nak tukar)

    Link blog: https://misakipureblood.blogspot.com/

    Berapa tahun/bulan berblogging: MWAHAHHAHAHHAHAHAA TBH Tahun ni baru start blogging balik... sedar-sedar ramai blogger dah tak aktif and ada yang delete blog TT^TT

    Berapa kerap korang blogging: 2 times a week I will say... tbh kalau boleh hari-hari nak aktif okie XD

    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist aku: Sedihlah, ramai blogger yg dalam list sebelum ni inactive and even tho kinda just now follow. Just mengharapkan dapat new blogger friend yg aktif.

    BalasPadam
  12. boleh join dak lagi??hehe

    Nama Blog: Tiara Sapphire
    Link blog: https://tiaarasapphire.blogspot.com/
    Berapa tahun/bulan berblogging: start blogging dari tahun 2016, dah 4 tahun lebih
    Berapa kerap korang berblogging: hampir setiap hari tapi ikut mood juga nak update entry..hehe
    Kenapa nak tersenarai dalam bloglist aku: untuk support member blogger yg lain dan sama2 naikkan pageview blog.

    BalasPadam
  13. Hi Mirul! Jemput join my segment http://www.aimisyahirah.com/2020/01/segmen-bloglisted-2020-by-misya.html
    Hari ni last date penyertaan! :)

    BalasPadam
  14. alamak dah cukup kuota 6 blogger ya? hahaha.

    tinggal jejak jelah kat sini hehee.

    BalasPadam